L'ajuntament de Molló prohibeix regar per la manca d'aigua al dipòsit de Favars

També es demana un ús responsable perquè la possibilitat de restriccions podria ser imminent

per Redacció

Arreu

La manca important d'aigua al dipòsit de Favars obre la porta a possibles restriccions
La manca important d'aigua al dipòsit de Favars obre la porta a possibles restriccions | Xevi Sunyol

L’entrada d’aigua al dipòsit de Favars ha disminuit de manera important. Per tant, la possibilitat que hi hagi restriccions de forma imminent en els domicilis de tretze carrers de Molló i les masies disseminades de la zona augmenta cada dia passa. L’ajuntament afirma que hi ha dos factors clau que expliquen l’actual situació. "Portem un estiu molt sec, amb poca precipitació, i amb temperatures molt elevades. S'afegeix que ara al mes d'agost és quan hi ha més gent de segona residència i que també s'aprofita més per regar els jardins i els horts" ha explicat l'alcalde, Josep Coma.

L’ajuntament s’ha vist obligat a prohibir el rec d’espais particulars amb aquesta aigua potable i a demanar que es faci un ús responsable d’un bé que ara mateix és escàs. El decret d’alcaldia s’ha fet arribar a la població a a través d’un ban. "En el cas que es detecti algun veí que regui es tramitarà l'expedient sancionador corresponent, per saltar-se aquesta prohibició però també per suposar un perjudici per la resta de veïns en un sistema públic com és l'abastament d'aigua"

L’ajuntament de Molló calcula que faria falta una setmana sencera de pluges perquè es recuperessin uns mínims acceptables. La manca d’aigua al dipòsit de Favars no és un fet excepcional i ara mateix, s’està executant la connexió amb una altra captació perquè hi hagi una alternativa.

Per Setmana Santa, l’amenaça de restriccions d’aigua també va ser molt seriosa. Finalment, no es va haver d’adoptar cap mesura dàstrica.