Ripoll vol reforçar la seva figura com a bressol de Catalunya en motiu de la Diada

Ha convidat a institucions i entitats partidàries de l'autodeterminació a l'ofrena floral a la tomba del Comte Guifré

per Redacció

Arreu

L'acte més institucional de l'11 de setembre a Ripoll és l'ofrena floral a la tomba del Comte Guifré
L'acte més institucional de l'11 de setembre a Ripoll és l'ofrena floral a la tomba del Comte Guifré | Arxiu

A un mes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’ajuntament de Ripoll ha anunciat que s’ha convidat a tots els agents que creuen que Catalunya ha d’exercir el seu dret a l’autodeterminació a l’acte més institucional de l’11 de setembre. És la tradicional ofrena floral a la tomba del Comte Guifré, fundador de la nació catalana, al monestir de Santa Maria. És vol donar ressó a la voluntat de llibertat des del bressol de Catalunya.  "Fer aquest crit que tothom qui defensa aquest dret a decidir, que defensa que Catalunya pugui exercir el seu dret a l'autodeterminació, es pugui sentir còmode venint a Ripoll, el bressol de Catalunya" ha afirmat l'alcalde, Jordi Munell.

 

La participació ciutadana també es considera clau i per tant, el discurs de la Diada l’assumirà la dibuixant i il·lustradora, Carme Solé Vendrell. La cultura és un pilar fonamental de la història de Catalunya.

 

L'11 de Setembre tindrà lloc abans de la sentència del “judici farsa”, que segons l’ajuntament, han patit els polítics i els activistes socials empresonats. També es recorda que hi ha representants catalans a l’exili. Alguns d’ells no han pogut prendre possessió dels càrrecs com a diputats electes al Congrés dels Diputats o al Parlament europeu.