Ogassa clou la celebració de la Festa de la Germandat

Els Ballets van reunir un bon grapat d'assistents, amb la participació també de la colla gegantera

per Redacció

Cultura

Els Ballets després de l'ofici solemne, un dels actes més representatius de la Festa de la Germandat
Els Ballets després de l'ofici solemne, un dels actes més representatius de la Festa de la Germandat | El Ripollès

Agost i Ogassa són sinònim de Festa de la Germandat. Una celebració que el darrer cap de setmana va comptar amb un bon grapat d'actes populars. Un dels que va reunir fidelment els veïns del municipi van ser els Ballets, que tenen lloc després de la sortida de missa, un cop viscut l'ofici solemne. Danses i participació també de la colla gegantera d'Ogassa. La jornada es va iniciar amb una cercavila amb Els Acordeonistes, encarregats també de posar color a les sardanes i música abans de dinar. «Sempre ballem els Ballets típics, fa molts anys que es fan; als grans potser ens costa una mica però estem aquí i tossuts de continuar», explicava Jeni Bonilla, membre de La Jove Surroquina i balladora. «Estem contents que hi hagi aquesta participació i que es vagi continuant», va afegir l'alcalde Josep Tremps.

Des de la colla gegantera d'Ogassa, Albert Anglada va remarcar que «per Santa Bàrbara passat no els vam poder treure i la mainada ho esperava i ara hem de mirar de sortir a totes les festes». El dissabte va comptar també amb el Gran Ball i la música disco de la nit, després que La Jove Surroquina organitzés una gimcana d'allò més divertida. L'aigua va ser protagonista, element perfecte per contrarestar la calor. Petits i no tan petits van gaudir de totes les activitats i jocs muntats al camp de futbol.

La gimcana de dissabte, un dels grans reclams per a la mainada | Muti Saló

Un espai que també va acollir ahir diferents partits de futbol entre els joves d'Ogassa, per acabar de passar una tarda ben animada. Qui també es va encarregar de fer festa va ser Jaume Ibars, amb la seva música i fent participar a tothom que corria pel poble. Al migdia s'havia celebrat la missa a l'església i al vespre, torn per a un sopar popular que va tancar dues jornades de celebració d'allò més esperades per als ogassencs i ogassenques.