Nou èxit del Mercadal del Comte Guifré a Ripoll

Més de 20.000 persones l'han visitat, segons l'ajuntament

per Judith Espert

Cultura

Gran ambient al Mercadal aquest cap de setmana
Gran ambient al Mercadal aquest cap de setmana | Xevi Pujol

Ripoll ha commemorat, com ho fa des de fa 22 anys, la mort del Comte Guifré i ho ha fet amb un Mercadal participat, per veïns i sobretot visitants. El centre de la vila ha recreat l'ambient de l'edat mitjana en un dia de gran mercat, amb una aposta ferma per més espectacles de carrer. L'essència no s'ha perdut, però la innovació amb un continu de propostes ha suposat un augment de participants. Segons l'ajuntament ripollès, més de 20.000 visitants han passat per la vila aquests tres dies.

Concert de música celta al Mercadal | Xevi Pujol

Des del primer dia, els carrers de Ripoll s'han omplert. L'arribada del Comte, acompanyat del seu seguici, va encendre la metxa dels espectacles de gran format: des de lluites medievals, passant pel concert de música celta, amb una plaça de l'Ajuntament plena fins a la bandera. La proposta ha estat reeixida i així ho testimonia la valoració de diversos visitants

Un viatge en el temps que s'ha completat amb un gran espectacle, amb el foc com a protagonista i que ha estat colofó perfecte d'una edició que tot i que encara no té una xifra concreta de visitants, es creu que ha superat amb escreix la d'edicions anteriors.

El Comte Guifré arribant a Ripoll | Xevi Pujol