Ribes de Freser estarà de Festa Major fins el diumenge

L'Esbart Eudald Coma és la pedra angular de la celebració, pels seus 75 anys de vida

per Redacció

Cultura

La Festa Holi, un dels actes més multitudinaris de la festa de l'any passat
La Festa Holi, un dels actes més multitudinaris de la festa de l'any passat | El Ripollès

El tret d'inici de la Festa Major de Ribes de Freser és aquest dimarts, amb el pregó a les 8 del vespre a la plaça de l'ajuntament. Llavors, torn per a les sardanes amb la Cobla Marinada i primera nit de concerts. Les activitats ja no pararan durant cinc dies més, fins al diumenge. Per dijous 15 hi ha reservats els actes més tradicionals, amb l'ofici solemne, cercavila, sardanes al matí i a la tarda, sopar popular i concert de nit. Protagonisme també per als Dracs i Diables de la vall, els Gegants de Ribes i, sobretot, l'Esbart Eudald Coma, pedra angular de la Festa Major pels seus 75 anys de vida. Des de la Comissió de Festes renovada per la celebració d'aquest 2019, s'ha apostat perquè l'entitat sigui present cada dia de la Festa Major, en una o altra activitat.

Dimecres, s'inaugurarà l'exposició dels 75 anys de l'Esbart Eudald Coma al Casal de cultura, com a complement a les activitats d'aigua a la piscina, les sardanes, el sopar del jovent i els concerts de tarda i de nit. Un cop passada la jornada principal del dijous, divendres hi haurà una gimcana naturalista, un taller de dansa tradicional, teatre a la nit i la Festa Holi a la Font de la Caterineta.

Quatre grans jornades de Festa Major abans de les dues del cap de setmana. Un dissabte amb activitats esportives, com l'Anar Fent Rural Running dels Bombers, el partit de Festa Major i un tobogan aquàtic. Concert, ball i nit de versions completaran la prèvia del diumenge, amb més cites lúdiques per a la mainada, mostra de balls tradicionals, correfoc, castell de focs i l'actuació de la Coral de Ribes, amb un concert al Teatre Municipal. Una celebració llarga que la nova Comissió de Festes vol que sigui d'allò més participada entre tots els ribetans i ribetanes.