Eric Moya formarà part de la selecció estatal per als Campionats d'Europa

Correrà en la modalitat Ultra, una cursa de 50 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu

per Guillem Sánchez

Esports

Eric Moya, guanyador de l'última edició de l'Esquella de Pardines clàssica
Eric Moya, guanyador de l'última edició de l'Esquella de Pardines clàssica | Eric Moya

La salut dels corredors de muntanya catalans és bona. I la dels ripollesos, també. De fet, un bon grapat de representants del país, entre els quals un de la comarca, han estat seleccionats per la federació espanyola d'esports de muntanya per participar als Campionats d'Europa d'Skyrunning de la federació internacional. El santjoaní Eric Moya serà un dels 15 corredors escollits per anar a Itàlia, de l'1 al 7 de setembre i intentar aconseguir els millors resultats possibles, com a membre de la selecció espanyola.

Moya correrà una de les tres proves de què consten els Campionats. Es tracta de la cursa de més distància, l'Ultra Maga SkyMarathon. Ho farà juntament amb els companys d'equip Ester Casajuana, Sandra Sevillano, Alfredo Gil i Manuel Merillas. La prova compta amb un recorregut de 50 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu, sortint des de la vila de Zorzone per arribar a Serina.

Tot un repte per als corredors, en una prova que definirà els campions europeus d'aquesta modalitat de cursa de muntanya. Les altres dues categories dels Campionats d'Europa d'Skyrunning confirmaran els millors atletes de Vertical i Sky. La selecció espanyola que viatjarà a Itàlia per a la competició està formada per 7 dones i 8 homes.