ERC de Campdevànol denuncia falta de transparència de l'equip de govern

Tenen dubtes sobre el destí dels diners del 30è aniversari de l'agermanament entre Campdevànol i Valldemossa

per Redacció

Política

El grup d'ERC en el darrer ple de Campdevànol
El grup d'ERC en el darrer ple de Campdevànol | El Ripollès Digital

El grup d'Esquerra Republicana a Campdevànol ha manifestat públicament el seu desacord i desavinences amb l'equip de govern pel que consideren falta de transparència. Recorden que en el darrer ple, el grup republicà va expressar la voluntat de col·laborar en tots els actes organitzats al poble o d'altres de caire institucional, fet que l'equip de govern va acceptar amablement.

No entenen, per exemple, la celebració del 30è aniversari de l'agermanament entre Campdevànol i Valldemossa i com es va realitzar el viatge per aquest motiu. Expliquen que es va fixar una partida pressupostària per l'any 2019 de 5.000 €, recordant, segons ERC, que la colla gegantera del municipi campdevanolenc era, a part de l'acte institucional, convidada per aquest esdeveniment.

«Després d'aquest ple no ens van informar i vam veure que van fer aquest viatge amb 3 regidors i una col·laboradora. El que demanem és: aquests 5.000€, on són? Si s'han utilitzat per fer aquest viatge o no, perquè la colla gegantera no ha rebut res», explica Dèlia Duran, regidora d'ERC a Campdevànol.

«Entre el que diuen i el que fan hi ha una diferència bastant gran. Si nosaltres ens oferim per col·laborar, el mínim que poden fer és informar-nos de les coses que s'han de fer, i després ja decidirem quin tipus de col·laboració fem», diu Andreu Acosta, també regidor dels republicans.

Tan sols un dels exemples que els porta a pensar que l'equip de govern diu per una banda que està d'acord amb les propostes de col·laboració, però actuen amb fets contraris. «Nosaltres encara tenim la mà estesa. Però la manca de transparència fa que no tinguem la informació i sempre quedem endarrerits en les coses que s'estan fent», opina Acosta.

Avisen que si l'actual equip de govern no compta amb tot el consistori, des d'ERC exerciran un control exhaustiu de la seva gestió.