El pic més alt d'ocupació coincideix amb la primera quinzena d'agost

Els turistes que venen a la comarca són famílies catalanes, que busquen natura i senderisme

per Guillem Sánchez

Societat

Turistes demanant informació a l'oficina de turisme de la Vall de Ribes
Turistes demanant informació a l'oficina de turisme de la Vall de Ribes | Abril Chinchilla

L'estiu és una època propícia per a rebre visitants i turistes al Ripollès. Durant el mes d'agost es registra algun dels pics màxims de tot l'any, en dates en què moltes persones tenen vacances i, per tant, disposen de temps per viatjar.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona confirma que els primers 15 dies d'agost són els que compten amb un percentatge de turistes i d'ocupació més elevats en l'època estival. En el cas de les comarques de muntanya com el Ripollès, es preveia que la xifra se situés al voltant del 75%, incrementant la registrada durant el juliol (aproximadament, del 60%). Un cop passades aquestes dates d'agost, la mateixa Federació d'Hostaleria preveu un descens de l'ocupació, que pot rondar els 10 punts absoluts a les comarques d'interior i de muntanya, com la Selva, la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya.

No tots els turistes i persones que visiten el Ripollès es dirigeixen a alguna de les oficines de turisme que fan difusió dels atractius de la comarca i recomanen activitats. Però un gran número de visites i consultes a aquests punts dona una idea de si la comarca bull o no per aquestes dates.

A l'oficina de turisme de Ripoll s'han registrat fins a aquesta setmana un total de 4.300 consultes absolutes, una xifra similar a la de l'any passat, amb més de 1.500 tiquets venuts també del trenet turístic. Des de l'oficina de la Vall de Ribes, esperen continuar amb la bona dinàmica de visitants que ha rebut el territori les últimes setmanes. La gent busca, més enllà del producte estrella de Vall de Núria, «alternatives» per descobrir el senderisme i la natura, «altres camins que porten a pobles» que destaquen per la cultura o el patrimoni, explica la responsable de l'oficina, Licia Pantano.

El turista que reben és principalment familiar i de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també n'hi ha d'altres punts d'Europa (Holanda o Alemanya) i de països com Austràlia. La gran majoria de persones que s'acosten a l'oficina de turisme de Camprodon són també famílies catalanes, en més d'un 90%. Els seus responsables apunten que ha crescut la demanda per saber més d'activitats que tenen a veure amb la cultura i que es manté la que fa referència a l'excursionisme.