El Museu Etnogràfic dedica una exposició a les persones que l'han fet possible

És un dels actes del 90è aniversari del museu ripollès

per Xevi Pujol

Cultura

La nova exposició del museu de Ripoll
La nova exposició del museu de Ripoll | Xevi Pujol

El Museu Etnogràfic de Ripoll compta amb una nova exposició que ja es pot visitar, titulada Sentiments i vitrines. En aquest cas, parla de la seva pròpia història, per commemorar els seus 90 anys. Una mirada diferent que vol recordar tota la trajectòria del Museu, fent especial èmfasi en els sentiments i les persones que amaga al seu darrere cadascuna de les vitrines.

«La majoria d'objectes, tant els actuals com els que ja es van començar a recollir a finals del segle XIX, tenen un valor intrínsec molt important, el de la vida i la memòria. Representen la societat, però al seu darrere sempre hi ha una persona que ha fabricat o utilitzat aquest objecte», explica la directora del Museu, Roser Vilardell.

«Si no fos per tota aquesta gent anònima no hi hauria Museu. La voluntat dels que el van crear era molt clara: investigar allò que sap el poble i no el que ja sap l'investigador. Per tant, tota la gent que ha anat contribuint, de tot el territori, són els que realment es mereixien aquest homenatge», diu. 

Sentiments en vitrines ja es pot visitar a Ripoll | Xevi Pujol

La mostra també conté un homenatge a Tomàs Raguer, principal impulsor del Museu. La mostra es divideix en 3 parts: la primera posa en valor el patrimoni d’una manera lúdica, la part central parla de 10 persones que darrerament han aportat objectes al Museu, i la final repassa tota la feina dels col·laboradors al llarg de la història.

El 29 de setembre es farà un acte de reconeixement a totes aquestes persones que han fet sobreviure l’Etnogràfic de Ripoll.