Alba Ventura interpreta la 'Suite Iberia' d'Albéniz per tancar el Festival

L'ajuntament de Camprodon i la Conselleria de Cultura es comprometen a potenciar el museu del compositor a la vila

per Xevi Pujol

Cultura

Alba Ventura després d'haver interpretat la 'Suite Iberia'
Alba Ventura després d'haver interpretat la 'Suite Iberia' | Boi

Amb un sonor aplaudiment i el Monestir de Sant Pere sencer dempeus s’acabava el darrer concert del Festival Isaac Albéniz d’aquest any. Com ja és tradició, es tractava de la interpretació integral de la Suite Iberia, que en aquest cas va anar a càrrec de la pianista Alba Ventura. Ella també ha rebut la Medalla Albéniz 2019.

Els quaderns de l’obra mestra del compositor camprodoní tenen una gran dificultat tècnica, encara superior si es toquen tots seguits. «Crec que per qualsevol pianista és tota una fita poder tocar la Suite Iberia. Jo l'havia tocat per separat, però totes juntes és el primer cop i per mi ha estat un privilegi en aquest marc fantàstic i amb aquest públic», explica la pianista.

Reimpulsar l’espai museístic dedicat a Albéniz és un dels compromisos de la Generalitat i l’ajuntament camprodoní. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga ha estat present en el tancament del Festival. «Ha estat una meravella, aquesta nit ha estat inoblidable. Que faci 34 anys que es vagi celebrant aquest festival diu molt de la vila», diu la Consellera.

Després d’un mes i 8 concerts, es tanca un festival que es vol seguir realitzant. Xavier Guitart, alcalde de Camprodon, diu que «li donarem una empenta i aire nou, tenim ganes que el Festival duri molts anys més». L’any vinent, més artistes i una nova medalla en un esdeveniment que ja és tota una referència.