Sant Joan de les Abadesses i Ogassa ja disposen d’autorització per practicar parapent

Es pretén potenciar aquest espai per atraure el turisme d'oci

per Redacció

Arreu

L’aterratge oficial està situat prop de l’espai de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses
L’aterratge oficial està situat prop de l’espai de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses | Ajuntament Sant Joan de les Abadesses

La zona de Serra Cavallera reuneix unes bones característiques per practicar parapent però es considera un espai protegit. És per això que el club de vol “Bertigent” que agrupa aficionats de Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere de Torelló i Sant Feliu de Codines ha demanat una autorització a la Generalitat.

Aquesta àrea de vol disposa de diverses zones d’enlairament al terme d’Ogassa, una al refugi de Montserrat i l’altre al Puig Estela. L’aterratge oficial està situat prop de l’espai de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses, tot i que hi ha previstes altres àrees per aterratges d’emergència.

El Secretari del club de parapent, Xavier Sanfulgencio, recorda que tot i que les estacions càlides són bones per fer vols a distància a l’estiu els corrents tèrmics poden ser potents i es requereix un pilotatge més tècnic, és per això que «estem esperant que passi l’estiu per promocionar una mica més la zona. Fins i tot, estem pensant de fer una trobada de pilots coincidint amb la festivitat de El Grito que se celebra a Sant Joan».

Aquesta llicència pretén potenciar el turisme d’oci i fer del Ripollès una zona de vol coneguda. El permís per practicar parapent té validesa d’un any tot i que des del club tenen clar que l’aniran renovant.