Valoració excel·lent de la Festa Major de Ribes de Freser

Una celebració dedicada als 75 anys de vida de l'Esbart Eudald Coma, amb propostes per a tots els gustos

per Guillem Sánchez

Cultura

La sortida de l'Anar Fent Rural Running de dissabte
La sortida de l'Anar Fent Rural Running de dissabte | Abril Chinchilla

Ribes de Freser ha quedat satisfet de la seva Festa Major. Després de sis dies de gresca i diversió, els actes festius van cloure aquest diumenge a la nit amb el correfoc, el castell de focs i un concert de vespre, a càrrec de la Coral de Ribes. Ningú es va voler perdre l'actuació al Teatre Municipal, que va arrencar grans aplaudiments. Bon colofó per a tota una setmana de Festa Major. L'Esbart Eudald Coma, entitat protagonista de la celebració ribetana pels seus 75 anys de vida, també va participar de la jornada de diumenge amb la mostra de balls tradicionals, juntament amb d'altres esbarts i agrupacions d'arreu de Catalunya.

L'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume, exposava que la Festa ha estat «un èxit, amb molta gent» i que el municipi ha viscut «una Festa impressionant». «És una sort que Ribes, que és ric amb alguna cosa, ho sigui amb les seves entitats i associacions», declarava. Satisfacció també dels membres de la nova Comissió de Festes i de l'Esbart Eudald Coma.

A la festa hi ha hagut moments per a tothom: el Viacrisi infantil va fer les delícies dels més petits, amb la Festa de l'escuma posterior. El dissabte va ser el dia amb més presència d'activitats esportives. L'estrella, la vuitena edició de l'Anar Fent Rural Running, la cursa d'obstacles que posa a prova any rere any l'habilitat dels participants per enfrontar-se a cordes, aigua i altres elements que fan del recorregut tot un repte. David Sadurní, cap del parc de Bombers Voluntaris de Ribes de Freser, va dir que de cara al 2020, quan els Bombers faran 50 anys, es muntarà «una cursa espectacular».

D'aigua també se'n va veure al tobogan aquàtic gegant del passeig del Taga, que va reunir un bon grapat de valents que s'hi van llançar. La jornada esportiva es va completar amb el partit popular de Festa Major al camp de futbol. Qui no va voler veure pilota, a la plaça de Mercat hi va tenir música, amb La Band Gogh. El pavelló va viure també concerts, en aquest cas de nit durant diverses jornades. A la Caterineta, es va repetir amb èxit la Festa Holi amb DJ Franxo, escenari perfecte per iniciar el cap de setmana de gresca a Ribes de Freser amb força, energia, ambient i color.