Malestar entre els propietaris de l'Alta Garrotxa perquè se'ls ha exclòs de la comissió executiva

Ara estudien fer una apel·lació a la totalitat al Pla de Protecció que Territori proposa, ja que no hi estan d'acord

per Redacció

Arreu

Malestar de propietaris i ecologistes pel Pla de l'Alta Garrotxa
Malestar de propietaris i ecologistes pel Pla de l'Alta Garrotxa | Turisme Garrotxa

Un canvi recent als estatuts del Consorci de l’Alta Garrotxa, un territori que afecta al Ripollès, Alt Empordà i la pròpia Garrotxa, ha provocat malestar entre veïns, propietaris i grups ecologistes de la zona. Principalment, per la desaparició de la comissió executiva, on aquests col·lectius hi eren representats. Ara, només tenen poder de decisió el Departament de Territori i els ajuntaments.

«Han arribat a la conclusió que, qui paga està a la junta i qui no, no. Com si nosaltres no fóssim contribuents, és a dir, no sé qui té més dret a opinar que la pròpia gent del territori», diu Josep Mª Pujol-Galceran, president de l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon, parlant també en nom de l'Associació de Propietaris de l'Alta Garrotxa.

Una decisió que arriba en un moment clau pel futur del Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa. Fa 23 anys que els propietaris el demanen, i les propostes de Territori no els convencen. Pensen que les decisions es prenen sense cap procés de participació ni transparència.

Pujol-Galceran opina que «la comarca necessita aquest Pla, però no el necessita com l'han fet, perquè està encarat a fer un parc temàtic on la gent de fora pugui gaudir del nostre territori, però nosaltres a la llarga haguem de marxar perquè no hi podrem ni viure».

Ara mateix es troben en període d’al·legacions pel que fa al Pla, i es plantegen fer una apel·lació a la totalitat del projecte. Aquesta és l’arma que els queda, segons afirmen, després de quedar-se fora de la comissió executiva. També han parlat amb diferents consorcis forestals i amb el Departament d’Agricultura per demanar més suport.