L'ajuntament de Planoles anuncia una solució provisional perquè a Planès tinguin llum

Un projecte del Consell Comarcal aportarà la solució definitiva, però arribarà d'aquí a uns 10 mesos

per Judith Espert

Societat, Arreu

Reunió explicativa del calendari de l'enllumenat de Planès, aquest dissabte
Reunió explicativa del calendari de l'enllumenat de Planès, aquest dissabte | Xevi Sunyol

Fa dos anys que el nucli de Planès, a Planoles, no té il·luminació pública per l'estat actual de la instal·lació. L'actual equip de govern vol posar fi, d'una vegada per totes, a aquest problema i per això s'ha reunit amb els veïns per exposar-los el calendari de l'actuació. El projecte ha estat elaborat pel Consell Comarcal. Tot i que la intenció seria fer-ho com més aviat millor, els tempos de l'administració són lents.

David Verge, alcalde de Planoles, explica que «entre l'aprovació per ple, l'exposició pública, la licitació i l'aprovació de les bases, hem calculat que fins al gener o al febrer no tindríem a l'empresa contractada i després les obres duraran uns 3 o 4 mesos. Per tant, ens n'anem fins al juny del 2020 perquè aquests veïns tinguin llum al carrer».

L'Ajuntament però ha buscat una solució momentània fins que no es resolgui definitivament. S'instal·laran punts de llum amb enllumenat solar. «Serà una actuació ràpida i que, després de l'estiu, farem el més aviat possible perquè els veïns no estiguin 10 mesos més sense llum», diu Verge.

El projecte està valorat en 389.000 euros per renovar completament tota la instal·lació. En la reunió els veïns han fet avinents alguns suggeriments, que la corporació tindrà en compte i incorporarà en el projecte. La reunió per explicar el projecte s'emmarca en la voluntat de l'equip de govern de tenir comunicació directa amb els veïns dels diferents nuclis de la població. La intenció és fer trobades trimestrals amb la intenció d'escoltar les seves necessitats.