El mollonenc Francesc Moret, quart a l'Europeu de trial després de guanyar la darrera cita

Finalment no ha pogut entrar al podi format per Marcelli, Tournou i Gelabert

per Guillem Sánchez

Esports

Francesc Moret, vencedor de l'última prova de l'Europeu de trial
Francesc Moret, vencedor de l'última prova de l'Europeu de trial | Instagram Francesc Moret

El pilot mollonenc Francesc Moret ostentarà fins a la competició del 2020 una quarta posició de l'Europeu de trial. Finalment no ha pogut entrar al podi, que l'han format Aniol Gelabert com a tercer, Gianluca Tournou com a segon classificat i l'exalumne del Talents Trial Ripoll, Gabriel Marcelli, al graó més alt. El jove gallec, company d'equip de Moret a l'RG Trial Team, s'han endut la victòria a la general del Campionat d'Europa, amb un global de 355 punts. Domini aclaparador, amb 3 segones posicions i una victòria en les quatre proves de què ha constat l'Europeu.

Ara bé, ningú li traurà a Moret la primera posició que va obtenir el darrer cap de setmana a la República Txeca. Victòria a la darrera cita europea, per davant del mateix Marcelli i de Gelabert, amb només 11 punts de penalització entre les dues rondes. Un triomf, però, que no li va permetre eixugar la diferència amb Aniol Gelabert, pilot d'Scorpa, per poder estar entre els tres primers al final de l'Europeu. Deu punts han separat els dos pilots un cop completades les quatre curses.

Aquest resultat ja deixa per endavant a Moret el final del Mundial de trial. Ha d'afrontar la setena i darrera prova puntuable de la competició el 22 de setembre, en el Gran Premi d'Espanya. Allà li tocarà defensar la cinquena posició que ocupa actualment, amb 6 i 9 punts d'avantatge respecte Jack Peace i Aniol Gelabert. El tercer i quart lloc està a més de 20 punts de distància.