Talats 41 pollancres a l'entrada sud de Ripoll

La fusta que se n'ha tret servirà per fer biomassa

per Judith Espert

Arreu

La tala dels pollancres a Ripoll
La tala dels pollancres a Ripoll | Guillem Sánchez

La zona de Cal Déu, a l'entrada nord de Ripoll, presenta un altre aspecte després que s'hagin talat uns 40 pollancres d'aquest punt. Una empresa especialitzada s'ha encarregat de les tasques, després del vistiplau de la direcció general de Carreteres de la Generalitat. La intenció és evitar el perill que suposen per la circulació, ja que una bona de part dels exemplars estaven morts. La tala va suposar grans talls de trànsit perquè es van habilitar els vials addicionals per regular la circulació de la zona.

En un sol dia, es van poder retirar tots els exemplars en mal estat o morts i el destí de la fusta que se'n va extreure serà fabricar biomassa, segons van explicar els responsables de l'empresa a aquest mitjà.

Les tasques en l'arbrat han arribat després de les queixes del grup d'Esquerra Republicana en aquest sentit. Tot i això, l'equip de Govern ha defensat que es tracta d'una actuació plantejada prèviament. La intenció és replantar arbres a la zona, tot i que encara no se sap de si seran, de nou, pollancres. Dependrà del nou pla director d'arbrat que afecta, entre altres, aquesta zona.

El cap de l'Àrea als Serveis al Territori, Joaquim Colomer, també va avançar que la retirada d'arbres també es farà en un altre punt de la capital: a l'avinguda del Ripollès. En concret s'eliminaran brancades dels pins d'aquest punt. La idea de l'equip de Govern és fer una actuació de millora global de tot l'arbrat de la població.