Detenen un home que havia robat amb força en vuit domicilis del Ripollès

És un albanès de 33 anys relacionat amb delictes a Camprodon i Sant Pau de Segúries i es busca a la resta del seu grup

per Redacció

Arreu

Els Mossos d'Esquadra seguien al grup criminal des del 2018, quan havia actuat a Sant Cugat i al Maresme
Els Mossos d'Esquadra seguien al grup criminal des del 2018, quan havia actuat a Sant Cugat i al Maresme | Mossos

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir el passat 9 d'agost un home que pertanyia a un grup criminal que havia participat en vuit robatoris amb força en domicilis del Ripollès. L'arrestat és un albanès de 33 anys que, juntament amb més persones que formen aquest grup criminal, és el presumpte autor d'11 robatoris en habitatges entre el juny del 2018 i el maig d'enguany.

A més dels vuit robatoris perpetrats al Ripollès, que es van produir al maig del 2019 als municipis de Camprodon i Sant Pau de Segúries, els investigadors també el relacionen amb tres robatoris comesos pel mateix grup el 2018, un a Sant Cugat del Vallès i dos al Maresme. El detingut ara està encausat com a membre de grup criminal a més de l'autoria dels robatoris a domicilis.

La detenció ha estat fruit d'una investigació que a es va iniciar l'any 2018, quan van identificar al detingut i altes persones de nacionalitat albanesa coma  presumptes autors dels fets. Es tracta d'un grup itinerant i molt professionalitzat, difícil de localitzar, ja que fan accions molt seguides en un lloc concret i després marxen a altres països europeus.

La investigació continua oberta i es busca a la resta de membres del grup criminal que actuava en aquests robatoris al Ripollès. Tot i no tenir antecedents anteriors en el nostre país, l'encausat ha ingressat a presó provisional per ordre del jutge instructor.

Segons fonts dels Mossos, tots els robatoris s'han realitzat amb el mateix modus operandi, buscaven zones de cases aïllades, fora de nuclis urbans, aprofitaven quan els immobles estaven buits i, durant la tarda i nit, saltaven la tanca perimetral i forçaven la porta principal o alguna porta corredissa per accedir a l'interior mitjançant el mètode de la palanca amb tornavís o estri similar. L'objectiu dels lladres una vegada a l'interior, eren diners, joies i objectes de valor.

A més, aquest grup sostreia vehicles que utilitzaven per desplaçar-se a cometre els robatoris i posteriorment, quan ja l'havien comès, l'abandonaven en una zona de la ciutat de Barcelona que tenien controlada i després fugien. En algun cas, s'havien emportat el vehicle del domicili que estaven robant aprofitant que les claus del mateix estaven a l'immoble.