La família catalana, el perfil de turista al Baix Ripollès

Les dues setmanes centrals d'agost, unes de les millors en referència a les xifres d'ocupació

per Guillem Sánchez

Societat, Economia

Natura, cultura i relax als establiments de la comarca durant l'agost
Natura, cultura i relax als establiments de la comarca durant l'agost | Abril Chinchilla

Els mateixos turistes catalans són els que s'interessen per conèixer, per exemple, el patrimoni cultural de què disposa Ripoll. Les dades que s'han registrat a l'Oficina de Turisme de la capital parlen de xifres similars a l'any passat de visitants, amb una lleugera disminució. Hi ha un augment, però, de públic americà o asiàtic, procedent del Japó, com assegura la responsable de l'Oficina de Turisme, Virtu Cuadros. També comenta que els turistes que venen a la comarca canvien els hàbits en funció de la meteorologia, registrant més visites patrimonials quan el temps empitjora i, per tant, no es pot gaudir de la natura en les millors condicions.

Turistes a l'Oficina de Ripoll, demanant informació | Foto: Abril Chinchilla

Famílies, grups de famílies i parelles és l'afluència majoritària detectada, doncs, des de Ripoll. Alguns d'aquests turistes s'han allotjat a La Solana del Ter, des d'on defineixen aquest estiu com a molt bo, principalment pel bon temps. Visitants catalans i de territoris propers, com França o Holanda, entre d'altres. Teresó Casas, gerent de l'establiment, explica que els turistes «combinen el relax d'estar en un establiment i aprofitar per conèixer la natura, les vies verdes, els paratges, rutes en bicicleta o caminar».

Ocupació mínima d'un 80% fins el dilluns que ve, des de fa dues setmanes, amb pics del 100% en dies festius o el cap de setmana. Un mes d'agost que té dues èpoques clares, com diu la propietària de La Sèquia Molinar, de Campdevànol, Maria Costa: més fluixes al principi i al final i «al mig és ple, pràcticament sempre». «Hem recuperat força el turisme europeu i el català, que és un turisme d'esport, de senderisme i familiar», afegeix Costa. El turisme de fora de Catalunya no s'ha recuperat encara de la davallada patida els darrers estius.

Els visitants busquen espais pròxims a la natura al Ripollès | Foto: Abril Chinchilla