Inscripcions completes per al Gran Premi Ripoll d'aquest dissabte

La pujada a Vallter en bicicleta és un dels ports més emblemàtics de Catalunya

per Redacció

Esports

Els moments previs a la sortida de la prova del 2018
Els moments previs a la sortida de la prova del 2018 | Federació Catalana Ciclisme

La ruta del 66è Gran Premi Ripoll de ciclisme manté el recorregut tradicional per carretera. Sortida de la capital per a la majoria de categories a les 4 de la tarda del dissabte, en direcció Sant Joan. Llavors, pas també per Sant Pau, Camprodon, Llanars i Setcases, abans d'afrontar l'ascensió a Vallter, un dels ports més durs per carretera, ja no només del Ripollès, sinó de tot Catalunya. L'edició 2019 de la Ripoll - Vallter vol seguir amb el caràcter que donat continuïtat a la prova al llarg dels anys.

Pep Rossell, membre de la junta del Club Ciclista Ripoll, comenta que «Vallter és un dels dos o tres ports més importants de Catalunya per la duresa». Rossell afegeix que «els ciclistes són una espècie de personal que busquen sempre el lloc que ho passen pitjor i els agraden les grans pujades».

Els participants hauran de cobrir 50 quilòmetres, des de la plaça de l'ajuntament de Ripoll i fins a l'estació setcasina. «Hi haurà una participació important i ja estan tancades les inscripcions amb el màxim de 200 corredors, de curses de més de 200 participants no n'hi ha, ni el Tour de França», diu Rossell. La prova també suposarà la 25a edició del Memorial Fermí Pujol.