La gent de Vallfogona de Ripollès s'ho ha passat d'allò més bé durant 3 dies

Activitats per a totes les edats i pregó de l'exalcaldessa

per Xevi Pujol

Societat, Cultura

Germanor entre veïns i veïnes a la Festa Major de Vallfogona
Germanor entre veïns i veïnes a la Festa Major de Vallfogona | Abril Chinchilla

La cercavila amb en Plafalgars i la seva Faràndula donava el tret d’inici a la Festa Major de Vallfogona de Ripollès el divendres. Tres dies de gresca al municipi que han tingut activitats per a totes les edats. El pregó era tota una incògnita, que finalment es va desvetllar amb Mª Carme Freixa dirigint-se a la població de la qual ha estat alcaldessa durant 16 anys. «Així m'he pogut acomiadar d'una manera més oficial. És un càrrec en el qual et dediques a la gent i creus molt en el municipi, i a Vallfogona hi ha molta gent que comparteix aquests sentiments i implicació», deia Freixa.

Pregó de la Festa a càrrec de Mª Carme Freixa | Abril Chinchilla

El dissabte ha estat protagonitzat per la gimcana infantil i la festa de l’escuma per als més menuts, a més d’un espectacle amb Jaume Barri. També amb el partit de casats contra solters i el correfoc amb els diables d’Alpens. Diumenge, tirada al plat i novament, s’ha comptat amb l’exhibició castellera dels Xerrics d’Olot, colla que compta amb membres de Vallfogona i que està preparant-se per les Festes del Tura.

Festa de l'escuma | Abril Chinchilla

L’audició de sardanes amb la Cobla Principal d’Olot i el Ball amb Carles Xandri han estat les activitats que han servit com a fi de festa. Eulàlia Surià, regidora de l'ajuntament de Vallfogona, valorava que «el temps ens ha permès dur a terme tots els actes previstos i com sempre hem comptat amb la participació de tot el poble i també de gent d'arreu de la comarca. Estem molt contents!»

El grup de teatre Milany ha tornat a protagonitzar una obra que repetiran l’1 de setembre. Els concerts de nit han anat a càrrec de Juke Box, els Dj’s de la Vall del Foc, Strombers i Adrià Ortega.

Sardanes per tancar la festa | Xevi Sunyol