Polseres grogues per recaptar fons per la malaltia crònica d'en Julià

La campanya 'Som grocs' contra una malaltia minoritària ha arribat a Campdevànol

per Laura Segur

Societat

La família Coch-Pulido impulsa una campanya per recptar fons per la malaltia minoritària del seu fill
La família Coch-Pulido impulsa una campanya per recptar fons per la malaltia minoritària del seu fill | Laura Segur

Polseres solidàries grogues per recaptar fons per a una malaltia minoritària i crònica que afecta només 1 de cada 100.000 persones. Des de fa mesos que la família campdevanolenca Coch-Pulido ha portat a la comarca una campanya de braçalets, la compra dels quals ha de servir per continuar investigant la malaltia de síndrome nefròtica que també pateix el seu fill, en Julià, a qui se li va detectar ara fa tres anys. Una malaltia que es dona en rars casos.

La Montse Pulido, mare d'en Julià, explica que «de mica en mica la cosa s'ha anat fent grossa, l'escola s'ha implicat molt i la cosa ha anat a més, i nosaltres contents de que sigui així».

La campanya 'Som grocs' no ha triat aquest color per què sí. Els pares promotors van voler que fos el color de l’esperança. Que la tira de la prova d’orina setmanal surti d’aquest color és bona senyal. Si és verda, en canvi, suposa que cal córrer a l’hospital per ser ingressat. Malgrat i que han estat moltes les anades i vingudes al llarg de la seva vida.... en Julià és feliç perquè ha après a normalitzar i assimilar la seva situació... en part gràcies a campanyes com aquesta.

«Ell no té cap dolor, no nota res, i és molt feliç. Ho té molt interioritzat, nota algunes diferències amb altres nens, però les mínimes. Intentem que sigui un nen més», detalla Montse Pulido.

Després de l’èxit de la demanda dels primers mesos, ara ja es poden adquirir a punts com la farmàcia del carrer major de Campdevànol o a la Piazzeta de Ripoll. Costen 3 euros, per no perdre l'esperança.

Implicació per part de l'escola i els companys d'en Julià | Laura Segur