S'acaba la Festa Major a Planoles després de cinc dies

Novetats combinades amb activitats que fa més temps que es duen a terme han vestit el programa

per Redacció

Cultura

La competició d'OFNIS, una de les novetats
La competició d'OFNIS, una de les novetats | Guillem Sánchez

Amb gran acceptació i molt bona feina de la Comissió de Festes. Així valorava l’ajuntament la Festa Major de Planoles que enguany ha combinat clàssics, com la pujada al collet o les havaneres, amb novetats, com la primera baixada d’andròmines, la competició d’OFNIS (Objectes Flotadors No Identificats) a la piscina o el Birranoles, un cercatasques per als bars del municipi.

La pujada al Collet de les Barraques ha comptat en aquesta 14a edició amb uns 170 participants. «Cada any s'hi apunta més gent, sobretot pel que fa als caminadors, que han estat 60. A més, uns 30 corredors i una quarantena de bicicletes», detallava el regidor d'Esports Jordi Basagaña.

Gresca durant 5 jornades | Muti Saló

El ball a la piscina va arribar fins a mig miler d’assistents, instal·lació que enguany es va convertir en un punt d’informació sobre agressions sexuals. Activitats per a tots els gustos, per a grans i petits, algunes com la primera Birranoles, els organitzadors de la qual no descarten donar continuïtat l’any que ve. «Penso que ho anirem millorant a poc a poc», deia Joan Serra, organitzador.

Activitats per a petits i grans | Muti Saló

El dilluns, últim dia d’actes amb la pujada a Cal Gasparó, entre d'altres. Els més menuts van acomiadar-se de la Festa Major amb la frescor de l'aigua, al ritme de la música i amb la festa de l'escuma. Una activitat que sempre té èxit i ideal per passar la calor de l'estiu. Els participants van poder cantar, ballar i gaudir de la festa de l'espuma al ritme de les bombolles de sabó. Abans, però, una divertida xeringada.

Una celebració que es va tancar, com no podia ser d'altra manera, amb el correfoc, la clàssica cantada d'havaneres i el ball del confeti. Tres clàssics que no fallen a la festa grossa de la població.

Nou èxit de la pujada al Collet de les Barraques | Muti Saló