ANC: «L'11 de setembre s'ha de sortir el carrer per exigir als partits que se sumin a l'estratègia unitària»

L'entitat organitza una xerrada a Camprodon per fer caliu per la Diada

per Redacció

Política

Xerrada a Cal Marquès de Camprodon per part de l'ANC
Xerrada a Cal Marquès de Camprodon per part de l'ANC | Guillem Sánchez

L'Assemblea Nacional Catalana ha exposat l'estratègia de l'entitat i la de l'11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a Camprodon. També ha explicat d'on ve l'entitat independentista i quin ha de ser el seu futur més immediat. A Cal Marquès es va fer incidència en la lluita no violenta, estratègia cabdal que l'Assemblea ha engegat arreu del territori per enfortir el moviment independentista de cara a complir el seu objectiu: la independència.

Carla Soler, secretària nacional de l'ANC, assenyala que «és molt important explicar-ho perquè ens hem trobat amb uns anys de dol, de repressió, de no saber cap a on anar. Per això fem aquestes xerrades, perquè tenim una estratègia».

Recorden que cal que els partits polítics se sumin a la proposta de l'entitat. Per això emfatitzen que aquest onze de setembre cal sortir al carrer i manifestar-se «per reclamar i exigir als partits que se sumin a l'estratègia unitària», diu Soler.

«Els partits estan en una situació que no és en la que ens trobem les entitats com Òmnium o l'Assemblea. Nosaltres apostem per la desobediència civil, però diem que també hi ha d'haver desobediència institucional. Això esperem que arribi amb les sentències, però de moment veiem que ni el govern ni el Parlament tiren cap a la desobediència institucional i hem de ser la societat que hem de sortir al carrer a exigir-els-hi», detalla la secretària nacional.

La jornada es va completar amb la projecció del mini documental Les nostres accions, el nostre poder: del pacifisme a la lluita no violenta. Un film que exposa de manera directa i clara en què consisteix la lluita no violenta i com desenvolupar-la. Un mini documental que s'ha projectat en diversos punts de Catalunya i que se seguirà veient per tot el país aquestes setmanes.