El Govern vol prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants

Els restauradors de la comarca creuen que la nova llei els afectarà, però confien en que tiraran endavant

per Xevi Pujol

Societat

En general, els restauradors no veuen amb massa bons ulls la nova llei que es proposa
En general, els restauradors no veuen amb massa bons ulls la nova llei que es proposa | Xevi Sunyol

La Generalitat estudia prohibir que es fumi a les terrasses de bars i restaurants. El Govern està treballant en una nova llei d’addicions que entraria en vigor a partir de l’any vinent, substituint la normativa actual. La majoria de restauradors de la comarca preguntats per aquest mitjà no ho veuen amb massa bons ulls.

«Generarà polèmica perquè coarta llibertats, ja que en una terrassa estàs en un espai lliure. Penso que és una altra jugada per treure rèdit del que interessa que no hi sigui, en aquest cas, el tabac. Jo en contra de la prohibició sempre hi seré», opina Fran Barroso, President de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès i propietari de La Taverneta de Ripoll.

Malgrat la nova norma, bars i restaurants confien en que seguiran endavant com ja van fer quan es va prohibir fumar a dins dels establiments.

«Ho trobo bastant injust tenint en compte que hi ha gent que paga molts impostos per fumar. Entenc que es prohibeixi dins els locals, perquè abans sí que era molest, però no en un espai obert», creu Joan Miquel Puig, del Bar El Casino de Planoles.

L'encarregat del Bar Floks de Ribes de Freser, Albert Rosell, apunta que «per als fumadors les terrasses són alguns dels pocs llocs que els hi queden, però la veritat és que hi ha molta gent que no fuma i que li agrada estar a les terrasses. Ens afectarà, però tot va canviant».

La nova llei també prohibirà fumar als vehicles privats, hi hagi infants o no, a les instal·lacions esportives obertes o a les parades de transport públic situades a l’aire lliure. A més, les escoles, els hospitals i dependències públiques comptaran amb un perímetre de 5 metres lliures de fum.