Les mesures de trànsit al centre de Ribes, a consulta popular

Valoració positiva de les que s'han pres aquest any, amb voluntat d'acabar-les de perfilar de cara al següent

per Laura Segur

Arreu

S'estudia canviar de lloc l'indicador d'alçada màxima dels camions per evitar accidents amb els balcons
S'estudia canviar de lloc l'indicador d'alçada màxima dels camions per evitar accidents amb els balcons | Laura Segur

Després dels canvis en l’accés al centre de Ribes d’aquest estiu és molt probable que les noves mesures passin a una consulta popular entre els veïns afectats. «La valoració sembla que és positiva, però l'hem de fer amb tot els veïns i comerciants del carre Major, el carrer Eres i el carrer Bonavista per saber com ho valoren ells, per l'any que ve prendre unes mesures o unes altres», diu Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes de Freser.

Santjaume explica que «el trànsit al centre de Ribes és el que és, en èpoques de més afluència hi ha més gent i els cotxes els hem de posar allà on podem. Per això la regulació del trànsit és probable que acabi amb una consulta entre els veïns».

L’estiu del 2018 l’ajuntament ja va tancar el carrer Major els mesos de juliol i agost. Aquest any la regulació s’ha ampliat al carrer de les Eres. Unes mesures que afecten també als veïns del carrer Bonavista, per on circulen de manera alternativa els cotxes i camions. A pocs dies d’acabar el mes d’agost la valoració de l’ajuntament és positiva, malgrat que s’ha produït un incident en un dels balcons del carrer Bonavista. Accidents que es podrien evitar col·locant un indicador de límit d’alçada al carrer Major.

«Els balcons del carrer Bonavista són baixos i en principi no hi haurien de passar camions, però si tenim els carrers Major i Eres tallats hi han de passar. Per tant, hi tenim un indicador que mesura l'alçada dels camions i saben que no hi han de passar. Aquest potser hauria d'anar a l'entrada del carrer Major», diu Santjaume.

L’objectiu final d’aquesta regulació de l’accés al nucli ribatà és el de millorar la relació i convivència de la gent i els vehicles en l’eix comercial de la població.

Durant els mesos de juliol i agost el trànsit per carrer Major i el de les Eres ha estat prohibit divendres tarda, dissabte i diumenge, així com els dies de Festa Major i quan s’ha celebrat algun acte a la plaça.