Més de 2.500 persones han agafat el trenet turístic de Ripoll aquest estiu

És un element que es vol seguir potenciant des de l'ajuntament de la vila

per Guillem Sánchez

Arreu

El trenet turístic de Ripoll
El trenet turístic de Ripoll | Xevi Pujol

Més de 2.500 persones s'han passejat aquest estiu per Ripoll utilitzant el trenet turístic. Concretament, 2.519 en 27 dies que el servei ha estat en funcionament, fins el 23 d'agost. Uns números que parlen d'un augment del 26% d'usuaris respecte l'any passat. Tot i això, les dades seran encara millors, perquè el consistori s'ha reservat dos dies més de trenet per la Fira Europea del Formatge, al setembre.

Fins a 327 persones que hi van pujar pertanyien a un grup de turistes que visitaven la capital, 968 a nivell particular i més de 400 van apostar per una oferta turística més completa, en la qual també s'hi incloïa el trenet de Ripoll. Manoli Vega, regidora de Turisme de l'ajuntament, explica que «el pack que inclou visitar el conjunt monàstic i el museu, juntament amb el trenet, ens ha funcionat molt bé. Hi ha hagut algun dia que hem tingut una assistència de més de 150 persones».

Segons Vega, per al futur, és un element que s'ha de seguir potenciant. «S'ha de seguir aprofitant per mostrar elements del centre però també de l'entorn de Ripoll», afirma. Dels més de 2.500 usuaris del trenet turístic de Ripoll, uns 900 han estat veïns i veïnes adults i joves de la mateixa vila.