Gombrèn està de Festa Major fins dilluns

La ballada de la Dansa Gombrenesa, novament un dels principals reclams

per Redacció

Societat

La cercavila serà diumenge al matí
La cercavila serà diumenge al matí | Guillem Planagumà

La ballada de la Dansa Gombrenesa tornarà a ser un dels grans reclams de la Festa Major de Gombrèn. Serà el diumenge, a les 6, amb 5 parelles. «És una de les tradicions que més costa mantenir, però sempre hi ha gent que està disposada a ballar-la. Crec que no s'ha de perdre i tenim un bon planter de mainada que de mica en mica la va aprenent», diu el regidor de Festes del poble, David Cuadrado.

Serà la prèvia a la ballada de sardanes i al concert i ball de vetlla amb la Band Gogh. La festa s'allargarà encara fins el pròxim dilluns, quan se celebrarà la missa pels difunts, els jocs de cucanya i, a la tarda, més música amb el Ball cerdà a càrrec dels Randellaires i el mar i muntanya i havaneres.

La festa comença, però, aquest divendres, amb espai per a una gimcana infantil a la tarda i el pregó, a les 9 del vespre, una de les novetats d'enguany. Els diables de Piera també hi seran presents amb el castell de focs artificials. El 30è Gran Quinto a la plaça coberta i Lo Pau de Ponts posaran el punt i seguit a les 10 de la nit.

Els diables també portaran l'espectacular correfoc de dissabte a les 11 de la nit, després de l'obra de teatre 'Amb clau de dona', una altre de les novetats de la festa. El 14è Campionat de Petanca al matí i la festa de l'escuma a la tarda amenitzaran una jornada que s'allargarà amb Vintage Band a la mitjanit i la disco-mòbil. Diumenge al matí, torn per a la missa, la cercavila amb la principal de Berga i el parc infantil, amb els inflables i la primera ballada de sardanes de la festa.