L'homenatge a Salvador Carrera, principal novetat de la celebració de Sant Gil

Arriba una de les dates més assenyalades de Vall de Núria

per Redacció

Cultura

Els pastors són homenatjats durant la festa de Sant Gil
Els pastors són homenatjats durant la festa de Sant Gil | Francesc Rubió

Vall de Núria es prepara per una de les dates més assenyalades del seu calendari. Amb l’arribada del mes de setembre s’hi celebra Sant Gil, una festivitat lúdica, religiosa i en un entorn immillorable. La celebració a més, pretén posar de relleu la figura del pastor.

«Ara cada cop queden menys pastors i aquesta festa és en honor a ells. A l'església, al primer banc hi ha asseguts els pastors que queden, fan una ofrena durant la missa i són els encarregats de portar la Mare de Déu de Núria», explica Ruth Bober, cap de relacions públiques de Vall de Núria.

Aquesta edició es presenta amb alguna novetat. Una és l’assistència dels gegants de Ribes, Ripoll i Martorell el dissabte. Diumenge, dia de Sant Gil, visitarà Núria el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, qui farà una ruta per les millores en els serveis que s’han efectuat.

La novetat més destacada però, és l’homenatge en honor a Salvador Carrera, qui donarà nom a una de les locomotores del cremallera. «Ha estat una persona molt important per la Vall de Ribes, ha fet molt també per Vall de Núria», diu Bober.

Les activitats tradicionals continuen sent les més esperades. La missa solemne, la processó dels pastors fins l’ermita de Sant Gil o l’exhibició de gossos d’Atura, tampoc hi faltaran a Vall de Núria.