El concurs de gossos d'atura de Ribes de Freser decidirà el campió dels Països Catalans

Aquest diumenge arriba la 57a edició d'aquest esdeveniment

per Redacció

Societat

El camp de futbol de Ribes, novament seu del concurs
El camp de futbol de Ribes, novament seu del concurs | Arxiu

Quatre pastors són els millors posicionats per quedar en primera posició de la lliga dels concursos de gossos d'atura dels Països Catalans. Moisès Tarrés, Hilari Novillo, Paul da Silva i José María Pleguezuelos intentaran endur-se la victòria global, fent un bon resultat al Concurs Internacional de Gossos d'Atura de la Vall de Ribes. Serà diumenge, el primer del mes de setembre, en la seva 57a edició.

«Estem contents que hi hagi nous pastors que enguany donin guerra als altres», diu Jordi Vila, de l'organització. Nous pastors per un total de 16, si tot va bé, que seran a Ribes. Enguany també n'hi haurà més de catalans que mai, trencant la tendència a la baixa dels darrers anys. Els dos primers de la lliga seran els representats de Catalunya a Oñate, al concurs internacional estatal. S'ho hauran de jugar en dues proves, en què els gossos hauran de fer creure al ramat. Els millors de la primera, accediran a la segona part del concurs.

Una tradició per Ribes de Freser. «Es va iniciar l'any 1948 i segueix vigent avui en dia, i és molt important que segueixi portant la gent que porta i que es pugui anar fent un homenatge a l'ofici del pastor», apunta Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes.

El concurs es podrà seguir en directe, des de les 10.30h, per Televisió del Ripollès.