Vuit persones en rehabilitació que estan creuant Catalunya a peu passen pel Ripollès

Són els integrants del projecte TransEinesCat, d'Àlex Florensa

per Laura Segur

Societat

Els caminadors arribant a l'hostal de Llaés
Els caminadors arribant a l'hostal de Llaés | Laura Segur

Perquè l’esport és una medicina, hi ha un grup de persones que tenen com a objectiu travessar Catalunya a peu. Uns 800 quilòmetres en 30 a dies, i de punta a punta del país. Àlex Florensa, drogoaddicte rehabilitat, psicòleg clínic i promotor d’aquesta iniciativa -la TransEinesCat- acompanya a vuit persones en el costós i llarg viatge de la rehabilitació.

«L'esport és una medicina molt important per la rehabilitació de drogodependents. A mi em va anar molt bé, i sempre hem posat en pràctica al nostre centre de Sant Cugat que la gent practiqui esport. Un dia vaig pensar que havia de fer alguna cosa diferent i la meva dona em va animar a creuar Catalunya caminant. A partir d'aquí comença la primera TransEines, l'any passat, quan ja vam creuar tot Catalunya», relata Florensa

Dijous arribaven a Ripoll, provinents de Guardiola de Berguedà caminadors i grup de suport. El punt de parada: l’Hostal de Llaés. Allà l’ajuntament els va rebre. Des del consistori han volgut col·laborar amb aquest projecte convidant-los a dinar i a berenar.

Del 21 d’agost al 21 de setembre, aquests nois i noies hauran recorregut de cap a peus Catalunya i hauran ofert xerrades a cadascun dels municipis. En el cas de la capital, la faran a l’octubre, un cop passat l’estiu.