El triomf al 22è Raid Hípic de Ripoll va a parar a mans de Jordi Puig

Es va imposar en la categoria de 2 estrelles; Àngel Soy ho va fer a la d'1 estrella

per Guillem Sánchez

Esports

El podi de la categoria de dues estrelles del Raid, amb Jordi Puig al capdamunt
El podi de la categoria de dues estrelles del Raid, amb Jordi Puig al capdamunt | El Ripollès

La victòria al 22è Raid Hípic de Ripoll, en la categoria de 2 estrelles, va ser d'allò més emocionant i no es va decidir fins als últims metres, abans de creuar la meta davant l'Escola del Treball de la capital. En la seva tercera participació, victòria de Jordi Puig, que es va imposar en el recorregut de 140 quilòmetres, dividit en dues etapes de 70. El guanyador va comentar que «per als cavalls és un raid molt dur perquè el terreny és de molta muntanya, de molta pedra; ha anat força bé i al final hem arribat els primers, per tant, molt content».

Ifkiran Alhakeve i Mohammed Abdulla el van acompanyar al podi. En la categoria d'una estrella, amb 80 quilòmetres de distància en un sol dia (dissabte), triomf per a un dels favorits, Àngel Soy, seguit d'Àfrica Pou i Julia Montagne. El Raid va recórrer principalment camins i pistes de Ripoll i també algun punt de Les Llosses o Vallfogona de Ripollès. Satisfacció des de l'organització per la presència de binomis vinguts d'arreu del món, en un dels raids més durs d'Europa, sinó el que més. Anna Maxenchs va confirmar que hi va haver 46 participants a la prova curta, «vinguts d'arreu, i a la de dues estrelles fins i tot han vingut dos esportistes dels Emirats Àrabs, que tenen els cavalls aquí en entrenament».

L'any que ve, des de l'organització esperen seguir amb la bona dinàmica de participació i continuar oferint els dos recorreguts amb què va comptar la prova d'aquest 2019. El percentatge de binomis que van acabar el Raid va ser superior al d'altres cites, amb un 90% a la competició de 2 estrelles.

Recorreguts exigents tant dissabte com diumenge per Ripoll i el seu entorn | Foto: Xevi Sunyol