L'atur al Ripollès torna a pujar després de mesos de descens imparable

La xifra total se situa per sobre dels 800 desocupats

per Redacció

Economia

L'agost s'ha tancat amb 849 aturats a la comarca
L'agost s'ha tancat amb 849 aturats a la comarca | Redacció

L’atur s’ha tornat a situar per sobre de les 800 persones al Ripollès. Així es constata després de finalitzar el mes d’agost. Ha suposat una frenada en sec del descens imparable de l’atur a la comarca que s’havia registrat en els darrers mesos. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el mes anterior es va tancar amb 849 aturats a la comarca. Això suposa que consten 62 persones més a les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al juliol. El setè mes del 2019 va finalitzar amb 787 persones sense feina a casa nostra.

La capital de comarca i Sant Joan de les Abadesses són les poblacions que han guanyat més aturats en el darrer mes, amb 34 i 12, respectivament. Segueixen Campdevànol amb 101, Camprodon, amb 57, i Ribes de Freser, amb 50. Hi ha aturats a totes les poblacions del Ripollès. On hi ha menys és a Campelles i a Toses.

En el conjunt de Catalunya, també ha pujat el nombre de persones sense feina coincidint amb el mes d’agost. Des de la Generalitat, s’apunta que es confirmen els senyals d’alerta de l’alentiment de l’economia que impacten en l’atur i el mercat de treball.