L'ajuntament de Ripoll es compromet amb un servei de qualitat després de les queixes pels vestidors

S'està estudiant la possibilitat que els usuaris utilitzin els vestidors del pavelló o de la piscina municipal

per Judith Espert

Societat

Aquest és l'estat actual dels vestidors del camp de futbol de la capital
Aquest és l'estat actual dels vestidors del camp de futbol de la capital | Xevi Pujol

Després de les protestes de pares, mares i usuaris davant els vestidors del camp de futbol de Ripoll, l'ajuntament de la capital diu ser conscients de la situació en què es troba l'equipament. L'equip de Govern assegura que es compromet amb el bon funcionament dels vestidors. Així mateix subratllen que estan treballant per revertir aquesta situació: «Aquesta temporada, 2019-2020, es garantirà el servei necessari i de qualitat per a tots els esportistes que utilitzen la zona dels vestidors». Per això, «s'està acabant de concretar la possibilitat de fer un ús alternatiu de les dependències del pavelló i dels vestidors de la piscina», ha assegurat l'alcaldessa accidental, Maria Dolors Vilalta.


Ara bé, des de l'equip de Govern s'ha volgut fer un repàs sobre com s'ha arribat a aquesta situació. Vilalta assegura que la darrera intervenció que es va realitzar als vestidors actuals data del 2002 mentre que en els següents mandats, fins al 2011, «malgrat totes les grans obres que es van fer en aquells moments, no es va fer cap inversió en aquests vestidors». «Quan tornem a l'equip de Govern», relata la regidora, la situació econòmica de la corporació municipal no és l'òptima, detalla, per poder realitzar inversions: «L'ajuntament està superendeutat, en un 135% i uns 14 milions d'euros de deute». Un estat financer «que no dona veu a fer gaires inversions ni despeses d'inversió» justifica.


Una situació que es reverteix en l'actualitat, detalla, ja que «hem eixugat gran part del deute» i provoca que es plantegin la reforma dels vestidors. L'estudi tècnic revela que posar al dia l'equipament tindria un cost elevadíssim, per la qual cosa es decideix la construcció d'uns nous vestidors. Ara, després que el 26 d'agost s'aprovés el projecte bàsic, per junta de Govern, s'ha obert la fase d'informació pública.  Des de l'equip de govern diuen que s'ha explicat a totes les entitats en quin procés es troben aquesta renovació i se subratlla que «des de l'Ajuntament s'està sempre obert a les aportacions, suggeriments, queixes i modificacions».


Així doncs, l'equip de govern assegura que paral·lelament al projecte de construcció dels nous vestidors, es comprometen a donar un bon servei a tots els esportistes que utilitzin les instal·lacions municipals.