Hi haurà 19 línies de transport escolar el curs 2019-2020

El Consell Comarcal manté les connexions amb Espinavell i Campelles

per Redacció

Arreu, Educació

Mapa de les línies de transport escolar del curs 2019-2020
Mapa de les línies de transport escolar del curs 2019-2020 | Consell Comarcal Ripollès

Amb l’inici d’un nou curs escolar, també es posa en marxa el servei de transport dels alumnes, des dels seus domicilis fins als centres educatius, i viceversa. El Consell Comarcal del Ripollès ha planificat un total de dinou línies, on es manté la connexió amb Espinavell, que es va estrenar el curs passat, i la de Campelles, que en els últims anys havia perillat per no comptar amb el mínim d’alumnes exigit.

A la Vall de Camprodon, hi haurà quatre línies actives, que connectaran Setcases, Molló, Beget i Sant Pau de Segúries amb Camprodon, on hi ha l’escola Doctor Robert i l’Institut Germans Vila Riera. El mateix nombre es preveu a la Vall de Ribes per enllaçar Toses, Queralbs, Campelles i Pardines amb Ribes de Freser, municipi amb l’escola Mare de Déu de Núria i l’Institut Joan Triadú. Al Baix Ripollès, les línies que estaran operatives són Ogassa-Sant Joan, Les Llosses-Ripoll, Gombrèn-Campdevànol, Vallfogona-Ripoll, i Gombrèn amb la capital de comarca, que compta amb cinc centres educatius. Es contemplen tres línies més. Són les de la Vall del Ter, la Vall del Freser i la línea urbana de Ripoll. En aquest cas, hi haurà parades convingudes per traslladar els alumnes del centre d’educació especial Ramon Suriñach.

En cas de nevades o aiguats, es manté un protocol d’actuació d’emergència. Caldrà diferenciar les accions a realizar si l’alumnat es troba a les instal·lacions o la jornada escolar no ha començat. La prioritat tornarà a ser garantir la seguretat de les persones que formen part de la comunitat educativa.