Cap de setmana de festa major a Sant Joan de les Abadesses

El Ball dels Pabordes i la sardana d'honor dedicada a Manel Bermúdez han estat dos dels actes més destacats

per Redacció

Societat

Cap de setmana de festa major a Sant Joan de les Abadesses
Cap de setmana de festa major a Sant Joan de les Abadesses | Muti Saló

El Ball dels Pabordes a la plaça Major ha estat un dels actes que ha servit per rematar el cap de setmana de festa major a Sant Joan de les Abadesses. L’estrena de les noves balladores ha estat molt lluïda malgrat els nervis inicials.La majoria de les famílies de Sant Joan es fan seu el Ball dels Pabordes gràcies al sistema de rotació dels balladors. "Aquesta rotació fa que molta més gent pugui viure el sentiment de ser paborde i pabordessa, i per tant, contribueix a arrelar el ball, i que aquest li poguem desitjar un gran futur" ha resumit l'alcalde, Ramon Roqué. Aquesta vegada, la ballada inicial ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Una jornada de diumenge marcada també per la ballada de la sardana d’honor. Enguany s’ha dedicat a Manel Bermúdez, persona que va estar implicada amb diverses entitats locals al llarg de la seva vida. Per exemple, va ser el fundador de la Coral Jaume Nunó. La directora de la formació, Maria Teresa Monclús, ha estat l’autora de la sardana. A la familia, "molt contents i molt agraïts"en paraules del seu fill Joaquim, se li ha entregat una placa conmemorativa.

El primer ball al pavelló va servir per completar la jornada de dissabte, on es van viure actes molt participatius. Per exemple, l’animació infantil a la plaça Major i la trobada gegantera amb una participació final de nou colles.Un altre clàssic de la celebració de Sant Joan que ha sumat una edició més ha estat el Panxus Fortus. Tretze anys d’una bicicletada molt especial.

El tret de sortida a la festa major santjoanina el va donar en Peyu, amb el seu espectacle al Teatre Centre. Ple absolut per gaudir d’una bona estona amb el famòs còmic.