La Gala de Campdevànol, amb actes institucionals de pes, comença dijous

Es preveu que els 50 anys del pubillatge sigui un dels actes més lluïts

per Redacció

Societat

La Comissió de Festes i l'ajuntament han presentat la Gala 2019
La Comissió de Festes i l'ajuntament han presentat la Gala 2019 | Abril Chinchilla

La Comissió de Festes ha destacat la gran implicació de les entitats a la Gala de Campdevànol 2019. El gran exemple és el Fira-Tast de la Ratafia, que suposa una de les novetats més notables d’enguany. Però hi ha més. Hi haurà actes institucionals de pes a la Gala d’enguany. Se celebraran els 30 anys de l’agermanament amb Valldemossa, els 50 anys de la Pubilla de Campdevànol i es rendirà un homenatge al primer alcalde de la democràcia, Josep Haro. Enguany també es commemora el primer quart de segle de la colla de grallers i geganters.

La festa major d’enguany suposarà el punt i final al centenari del club de futbol, amb l’estrena d’un documental, i l’inici de la celebració dels 100 anys de l’hospital comarcal, amb la presentació dels actes.

La comissió també ha destacat el cartell de grups programats pels balls nocturns, amb l'actuació, per exemple, de Doctor Prats. La nit de dissabte hi haurà un punt lila.

A més, hi ha el  propòsit de reduir al màxim el consum de plàstic d’un sol ús. Mesura que afectarà als gots de festa major, el popular sopar de fideus i xurros, i el mític ball del confeti.

La doble ballada de la dansa, element festiu patrimonial d’interès nacional, repetirà com a pal de paller de la festa campdevanolenca. La Gala 2019, amb una programació de sis dies, començarà amb l’actuació d’en Peyu a la Sala Diagonal.