Localitzat a Ripoll un artefacte de 40 centímetres de la Guerra Civil

Els Tedax van procedir a la seva retirada

per Laura Segur

Arreu

Es va localitzar a la zona de la depuradora, a 15 metres de la C17
Es va localitzar a la zona de la depuradora, a 15 metres de la C17 | El Ripollès

A escassos 15 metres de la carretera C17 es va localitzar aquest dilluns a primera hora de la tarda un artefacte explosiu. En concret estava ubicat a a la zona de la depuradora de Ripoll, en una pista que porta al Riu Ter. Segons Mossos d’Esquadra es tracta d’un projectil d’uns 40 centímetres de la Guerra Civil.

Durant la tarda, es van activar els serveis del Tedax per inspeccionar el projectil . Al cap de poques hores els especialistes en desactivació d’artefactes explosius van procedir a la seva retirada. Al llarg del dia d'avui, tal i com informen els Mossos d’Esquadra, s’ha de procedir a la seva destrucció controlada.

L’artefacte hauria aparagut a la llum després d’uns treballs rutinaris de moure terra a la llera del Riu Ter.

Des de principis d’any els Tedax han retirat una tretena d’artefactes explosius a les comarques gironines. La major part són projectils d'artilleria, granades de mà, morters, granades de fusell i espoletes. En els darrers anys a la capital de comarca s’han localitzat altres artefactes. Ara farà dos anys, es va trobar una espoleta d’un projectil també de la guerra civil en una zona boscosa del Ripollès. L’any 2010 es va localitar una bomba d’aviació de 80 kgs de la mateixa època, a prop del camí de Sant Antoni