Setcases obre la porta a traslladar la Festa del Bolet al mes d'octubre

La temporada s'endarrereix cada any que passa i això afecta a la festa

per Redacció

Societat

L'exposició de bolets tornarà aquest cap de setmana a la Sala dels Estudis
L'exposició de bolets tornarà aquest cap de setmana a la Sala dels Estudis | Boi

Un any més Setcases dedica un cap de setmana sencer al bolet, i una vegada més, el municipi espera rebre molts visitants tot i que la temporada no acaba d’arrencar. "Estem comprovant els efectes del canvi climàtic perquè últimament a l'agost hi ha molt poques pluges i el setembre, quan ha d'arribar la fira, ens trobem que gairebé no hi ha bolets" ha explicat l'alcaldessa, Anna Vila.

Entre els clàssics de la festa, hi haurà l’exposició de bolets a la sala dels estudis, a càrrec de la Societat Catalana de Micologia. L’entitat també oferirà xerrades especialitzades. El que també està assegurat és el tastet de bolets, que acostuma a aplegar un gran nombre de participants. Tampoc faltarà el concurs per identificar exemplars i l’entrega de premis per a les persones que presentin la varietat més gran d’espècies, la cistella amb bolets comestibles més gran o el bolet comestible de major pes. El fet que la temporada s’endarrereixi més cada any obre la porta a què Setcases traslladi la festa al mes d’octubre. "Parlant amb la gent del poble, realment l'any que ve seria convenient seria traslladar la festa a l'altre mes, potser" ha afirmat Vila.

La fira artesanal és una dels grans complements de la festa. Hi ha prevista la participació d’unes trenta parades. El grup Randellaires serà l’encarregat de dinamitzar l’ambient de carrer el dissabte, amb concert inclòs. Diumenge aquesta responsabilitat l’assumirà el Mag Fèlix.