S'instal·len unes pilones a la Font del Sant de Ripoll

És una mesura per pacificar el trànsit a la zona

per Judith Espert

Seguretat, Arreu

Les pilones s’ha instal·lat a l’altura de la Font del Sant, com a mesura de restricció
Les pilones s’ha instal·lat a l’altura de la Font del Sant, com a mesura de restricció | Judith Espert

L’ajuntament de Ripoll ha instal·lat unes pilones que impedeixen transitar per la font del Sant en direcció al Raval de Sant Pere. Es tracta d’una mesura dissuasiva per tal de frenar el gran volum de vehicles que circulaven per aquest camí ral i augmentar la seguretat al tram i obeeix a les queixes i reclamacions dels veïns de la zona. També s’ha reforçat la senyalització vertical en la intersecció amb el carrer de Sant Roc, on s’indica que es vial sense sortida.

«No és un camí de circulació, sinó un camí ral per als veïns», detalla la regidora Maria Dolors Vilalta. «Entenem que la circulació de Ripoll és molt particular i que servia per fer drecera, però no és un camí per circular cotxes i era preocupant que circulessin cotxes en els dos sentit», justifica.  

Es van iniciar converses arran de la preocupació veïnal a principis de maig del 2018 i es van proposar diverses mesures, les quals es van haver de desestimar sigui per motius econòmics o perquè no estan permeses, com per exemple posar un cadenat. Finalment, la decisió ha estat instal·lar-hi aquestes pilones, en una prova pilot que s’allargarà fins al 20 de setembre. Durant el període de prova es recolliran incidències i queixes dels veïns per tal de considerar si aquesta és la millor opció. «Quan hàgim recollit totes les incidències consensuarem amb els veïns si la mesura és definitiva o en cal una altra», ha detallat la regidora Maria Dolors Vilalta.

La clau per extreure les pilones la té la policia local i en cas de necessitat i urgència són els encarregats de retirar-la.