La Taga 2040 EVO compleix 20 anys aquest cap de setmana

El recorregut més exigent és la darrera prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC

per Redacció

Esports

El passeig del Comte Guifré repetirà com a punt d'arribada i sortida de Taga 2040
El passeig del Comte Guifré repetirà com a punt d'arribada i sortida de Taga 2040 | Arxiu

Aquest cap de setmana es complirà un aniversari especial: els 20 anys de la Taga 2040 Evo. La cursa de Sant Joan de les Abadesses que té en la pujada al Taga el seu principal repte esportiu. Inscripcions tancades per als tres recorreguts que l’organització de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses posava a disposició dels corredors. El més exigent, l’Absolut de 28 quilòmetres és, a més, l’última de les quatre proves de la 18ª Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. Un fet que li atorga encara més rellevància dins del panorama esportiu català i ripollès. Una distància exigent, que abans d’assolir el cim del Taga, farà passar els corredors pel Puig Estela. Des d’allà, hauran de coronar els 2.040 metres d’alçada tocant la creu del Taga i, llavors, baixada per coll de Jou i ascensió a Sant Amand. En aquest punt de la cursa, cap al quilòmetre 16, començarà la baixada fins a Sant Joan de les Abadesses.

La Unió també pensa en els qui no es vegin en cor de fer tot aquest recorregut i els corredors de muntanya també es van poder inscriure fins el darrer cap de setmana a la distància Can Camps, de 15 quilòmetres, i Coll d’Art, de 9,7 quilòmetres. Ambdues proves, puntuables també per a la Copa Catalana, però en categoria Júnior i Cadet, respectivament. En aquestes curses més curtes, no s’haurà de pujar al cim del Taga.

Totes les proves començaran diumenge a les 9 del matí, també des del passeig Comte Guifré. Els més joves que també vulguin córrer, tindran oportunitat de fer-ho a la cursa infantil del dissabte, des de dos quarts de 6 de la tarda.