Cap de setmana de Festa Major amb moltes commemoracions

Campdevànol ha viscut els actes centrals de la celebració

per Xevi Pujol

Societat

Trobada gegantera durant la Festa Major de Campdevànol
Trobada gegantera durant la Festa Major de Campdevànol | Abril Chinchilla

La Festa Major de Campdevànol, que s’allarga fins aquest dimarts, ha viscut els seus actes més intensos durant el cap de setmana. Un dels moments importants ha estat l’acte de celebració dels 30 anys d’agermanament amb la població balear de Valldemossa, que està unida amb la vila arran de la figura del pintor Coll i Bardolet. Una efemèride amb representants dels dos pobles. Tant l'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, com el batle de Valldemossa, Nadal Torres, afirmaven que l'agermanament ha de seguir durant molts més anys.

També dissabte, trobada gegantera amb la participació de les colles de Ribes de Freser, Ripoll, Vallfogona de Ripollès, Lloret de Mar i Sant Joan de les Abadesses, a més de la de Campdevànol.

Nil Bartés i Sandra Oller, nous Hereu i Pubilla de Campdevànol | Muti Saló

La Festa Major deixa també dos nous representants de Campdevànol. Sandra Oller i Nil Bartés han estat escollits Pubilla i Hereu del 2019. L’acte de proclamació també ha servit per fer un homenatge al primer alcalde en democràcia de la població, Josep Haro. «És un reconeixement també cap a tota la gent que ha treballat a l'ajuntament i que han fet possible la democràcia que ara tenim. A mi em va tocar trencar el gel en el seu moment, perquè sortíem de la dictadura i no sabíem com anava, ho vam fer el millor que vam saber», relatava Haro.

Enguany, uns 40 segons d'aixecada de les balladores de la Gala | Muti Saló

El punt àlgid de la festa, però, sempre és la ballada de la Dansa de la Gala. De fet, l’eslògan d’enguany és “Gala, només tinc ulls per tu”. La plaça de la Dansa va veure com l’aixecada de les balladores durava uns 40 segons i va esclatar en aplaudiments amb tot l’espectacle que se segueix mantenint, essent un Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

Més commemoracions, com la dels 50 anys del pubillatge campdevanolenc, amb la presència de molts dels representants de la vila durant aquest temps i de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

A banda, la música ha estat present durant el cap de setmana amb diferents concerts a la Sala Diagonal -per on hi han passat Doctor Prats, N'Rock-Cat, The JukeBox o Adrià Ortega- o el vermut musical. Ara resta el Ball del Confeti.

Commemoració dels 50 anys de pubillatge a Campdevànol | Muti Saló