Rècord de sol·licituds del carnet boletaire a Campelles

L'ajuntament d'aquest municipi continua amb la iniciativa per regular l'accés als camins del terme durant la tardor

per Xevi Pujol

Societat

Campelles és un territori famós per la recerca de rovellons
Campelles és un territori famós per la recerca de rovellons | El Ripollès

Campelles segueix un any més amb la iniciativa de l’anomenat “carnet boletaire”, que vol regular l’accés dels vehicles a alguns dels camins del terme municipal. Sobretot durant la tardor, quan el municipi esdevé un gran pol d’atracció per la fama que té de ser un territori ric, sobretot, en els apreciats rovellons. I aquest mes estan batent rècords de sol·licituds, malgrat que de moment la temporada boletaire pinti fluixa.

Joan Dordas, alcalde de Campelles, afirma que «ens estan felicitant per haver pres aquesta mesura perquè filtra qui de veritat és un bon boletaire i respecta l'espai. Fa il·lusió la consciència que té la gent i que vulguin posar en valor l'espai».

Des del 2015, l’ajuntament ha estat prenent aquesta mesura. Qui vulgui el carnet, el pot sol·licitar al mateix consistori, que atén fins a les 15h de la tarda. Per la gent que no és del poble, costa 30 euros i és vàlid per tot un any. Es tracta d'un passi per a vehicles, ja que si la gent va caminant no fa falta que portin cap carnet a sobre.

Des de la posada en marxa del carnet, s’ha notat una davallada dels residus a l’espai natural. L’ajuntament vol seguir implementant la mesura durant més anys i malgrat l’augment de sol·licituds d’enguany, de moment no es planteja posar un límit de carnets.