Una exposició mostra els 100 anys de la UE Campdevànol

Es pot veure fins aquest dimarts en motiu de la Festa Major

per Xevi Pujol

Societat, Esports

Unes 600 fotografies que mostren la pervivència del club campdevanolenc
Unes 600 fotografies que mostren la pervivència del club campdevanolenc | Abril Chinchilla

Avui dimarts és l'últim dia que es pot visitar una exposició inèdita en commemoració dels 100 anys d’història de la UE Campdevànol. Ha estat una mostra dissenyada per Gerard Garcia i Sergi Colomer, amb la col·laboració del club, que s'ha exposat durant la Festa Major. El seu element més significatiu és un recull d'unes 600 fotografies que formen un enorme mural. Tot un reflex del pas dels anys i la pervivència de l’equip de futbol del poble.

Gerard Garcia explica que «en l’exposició s’intenta copsar els 100 anys d’història del Cande, amb les fotografies i altres elements». A banda del mural, també s'hi exposen elements propis del vestidor -diferents objectes que mostren el pas dels anys- i retrats dels jugadors del primer equip actual. «Ells són la punta de llança d’aquests 100 anys, els que ens fan mirar endavant», diu Garcia.

De fet, molts dels jugadors van passar per l’exposició després de la victòria en el partit de Festa Major davant l’Anglès. Van quedar sorpresos de veure els seus retrats i van gaudir amb el vídeo-homenatge que s’ha realitzat durant aquest any de celebració i que, segons Garcia, «vol mostrar com és aquest club petit que creu en si mateix, i que ara està molt fort».

Tan pel que fa a les fotografies com als objectes, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents persones que ho han cedit. S’hi poden trobar algunes peces de roba dels anys 1940 i 1950 que es fabricaven els mateixos jugadors, així com pilotes antigues i trofeus conquerits pel club.