Poca sintonia entre govern i oposició al Consell Comarcal

Es va evidenciar en el darrer ple celebrat aquest dimarts

per Judith Espert

Política

Ple al Consell Comarcal del Ripollès aquest dimarts
Ple al Consell Comarcal del Ripollès aquest dimarts | Judith Espert

La darrera sessió del ple del Consell Comarcal ha tornat a evidenciar la poca sintonia entre l'equip de Govern i el principal grup de l'oposició, Esquerra. La modificació de les retribucions, com a conseqüència, d'un error va atiar les queixes dels republicans, que argumenten manca de transparència, no tan sols amb l'oposició sinó fins i tot amb els mateixos membres de l'equip de Govern, i presses en la celebració del ple del cartipàs.

«Vam ser convocats amb el temps just i a la tarda, que entre setmana a vegades no és gens fàcil. Vam començar demanant transparència, i nosaltres ho entenem com la voluntat de parlar i posar les coses sobre la taula. Si haguessin posat aquests punts sobre la taula, haguéssim vist l'error tots plegats. La falta de transparència no va ser només amb l'oposició, sinó també amb la resta de consellers. Fins que no va haver passat el plenari, ningú va veure l'error», argumentava Roger Bosch, portaveu d'ERC.

El president del Consell va rebutjar aquestes declaracions i argumenta que és tan sols un tergiversació de la part escrita, corresponent a un error de sintaxi. Defensa que la transparència serà la base de la seva acció de Govern. «De presses cap ni una, volíem marxar de vacances amb un cartipàs fet i que cadascú pogués començar a tenir les atribucions i que no parés la comarca», explica Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal. «Sempre s'ha notificat amb el format, temps i hora legal i això no eximeix el fet de venir a un ple, perquè és l'obligació de les persones que són conselleres», diu.

Paral·lelament, ERC va demanar, en relació als dos FEDERS concedits a la comarca, que el Consell vetllés perquè fossin un projecte de comarca i que busquessin la màxima inclusió possible. Una qüestió en què l'equip de Govern va assegurar que és la seva prioritat i el que s'està treballant.

Colomer va anunciar en el pla de promoció de turisme de natura, s'ha aconseguit que s'hi sumin els dinou municipis després que l'ajuntament de Planoles hagi mostrat la seva voluntat d'incorporar-s'hi.