Llanars afronta quatre dies i mig de festa major

L'actuació d'un mag a la sobretaula de l'arrossada de dilluns és una de les novetats d'enguany

per Redacció

Societat

| Boi

L’ajuntament de Llanars ha plantejat una festa major amb actes de tot tipus perquè tothom si senti a gust. El patró de la festa és similar a anys anteriors però s’ha introduït alguna modificació. Sobretot pel que fa a la jornada de dilluns. La gran arrossada popular, pensada per unes 400 persones, estrenarà complement. Un mag s'encarregarà d'amenitzar la sobretaula, tal i com han explicat els regidors Anna Solà i Joan Moret.

El repic de campanes, l’engalanament de carrers, el taller de capgrossos, la cercavila i els focs artificials són alguns dels actes que serviran per començar els quatre dies i mig de gresca a Llanars. També es donarà continuïtat al sopar popular, format estrenat l’any passat, i que substitueix el sopar del jovent. Després concert de rock i discjoquei.

Dissabte, tradicional ofici solemne, en honor als patrons Sant Cosme i Sant Damià, i la recuperació del concurs de rams silvestres. Jornada marcada també pel pregó, a càrrec de la llanarenca de l’any sortint, Francesca Soy i Puig. Sardanes i un partit de futbol també seran ingredients d’un dissabte que es completarà amb el gran ball.

Diumenge, la fotografia de tots els veïns donarà pas al ball de la geganta Roser, i el vermut. El ball del Roser agafarà el relleu a una audició de sardanes a la plaça de l’Om. El Concert amb l’orquestra Malavella, amb entrades numerades, serà l’aperitiu a l’elecció del nou llanarenc o llanarenca de l’any. Després gran ball.

La festa major es rematarà dimarts amb un esmorzar, on es fa net cada any, i la trobada de dones de totes les edats. Paral·lelament el campionat de truc. La rematada serà el ball de fi de festa.

La vila de Llanars està preparada en cas que el temps no acompanyi. S’ha llogat un carpa de grans dimensions, amb terra de parquet.