Actuació per evitar males olors al riu Ter al seu pas pel Centre Cívic de la Devesa del Pla de Ripoll

Les provocava l'estancament d'aigua a la zona en casos de moltes plogudes

per Judith Espert

Arreu

Els treballs tenen un cost d'aproximadament 6.000 euros
Els treballs tenen un cost d'aproximadament 6.000 euros | Judith Espert

La societat municipal d'aigües de Ripoll està actuant al riu Ter, al seu pas per la zona del Centre Cívic de la Devesa del Pla. L'actuació contempla la creació d'una sortida des del sobreeixidor que hi ha aquest punt fins al riu. La intenció és que l'aigua, que prové d'una riera de la zona del Remei, no s'acumuli a aquesta zona i provoqui petits embassaments. Una situació que comportava, en casos de molta pluja, «l'estancament i, algunes vegades males olors», ha detallat el regidor de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer.


L'actuació busca eliminar aquestes males olors que provoca l'estancament de l'aigua. Per a fer-ho l'Agència Catalana de l'Aigua ha hagut d'autoritzar els treballs. El cost de l'actuació és d'uns 6.000 euros i es preveu que amb una setmana o quinze dies puguin estar enllestits: «Donarem sortida a l'aigua perquè pugui sortir lliurament i no quedi estancada», ha detallat.


A la zona, ara fa dos anys s'hi va haver d'actuar, també, per erradicar l'abocament d'aigües brutes amb la col·locació d'un tub que les aboca al col·lector general. Amb aquestes dues actuacions el consistori preveu que les males olors que es generaven a la zona s'acabin definitivament.