Preocupació per l'estat d'un mur al Raval de Barcelona de Ripoll

ERC ho ha denunciat i l'equip de govern afirma que la zona no presenta cap risc

per Xevi Pujol

Arreu

S'ha col·locat una planxa metàl·lica com a element preventiu fins que hi hagi pressupost per fer l'actuació definitiva
S'ha col·locat una planxa metàl·lica com a element preventiu fins que hi hagi pressupost per fer l'actuació definitiva | Xevi Pujol

El grup d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Ripoll ha expressat la preocupació que els han fet arribar veïns del Raval de Barcelona sobre un forat que s’ha produït al mur que toca amb el riu Freser. De manera provisional, s’hi ha col·locat una planxa metàl·lica.

Els republicans han reclamat diferents coses a l’equip de govern: «Si la mesura preventiva que s'ha fet és suficient i adequada, si s'han fet estudis perquè realment no s'estigui produint un esllavissament o el forat pugui anar a més», apunta Roger Bosch, portaveu d'ERC Ripoll. Però sobretot demanen més informació per part del consistori. «El que seria estrany és que els propis veïns de la zona estiguessin desinformats», diu Bosch.

Des del consistori expliquen que l’element metàl·lic vol evitar riscos en la circulació dels vianants i els vehicles. S’ha fet un estudi per comprovar que la zona és segura. Des de l’equip de govern, el Cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Joaquim Colomer, detalla que «en aquest punt s’hi ha fet un assaig per part del laboratori acreditat que ha comprovat que no hi ha cap risc i que el terreny és consistent, si no, ens haguéssim vist obligats a tallar el carrer o a prendre una mesura més immediata».

«Quan tinguem partida pressupostària, la solució definitiva serà instal·lar uns murs de contenció que hauran d’anar des de la cota de baix del riu», informa Colomer. L’ajuntament haurà d’informar a l’Agència Catalana de l’Aigua abans de fer aquesta obra.

El forat del Raval és una conseqüència més dels aiguats de la passada tardor, quan el temporal 'Leslie' va fer pujar molt el cabal dels rius. En aquest punt, es va emportar terra de la base del mur.

El mur afectat al Raval | Xevi Pujol