290 persones caminen per l'envelliment actiu a Ripoll

Petits i grans han compartit un matí per anar tancant la Setmana de la Mobilitat

per Xevi Pujol

Societat

La plaça de l'Ajuntament ha estat el punt de sortida de la caminada
La plaça de l'Ajuntament ha estat el punt de sortida de la caminada | Xevi Pujol

Des dels més grans, fins als més petits. Trobada intergeneracional la que s’ha celebrat a Ripoll, amb una nova edició de la Caminada per l’Envelliment Actiu. Ja fa anys que es promou aquesta activitat que en aquesta ocasió ha aplegat a 290 persones. Hi participen tots els centres educatius de primària de Ripoll, de la mà dels alumnes de 5è, també la Fundació Guifré, la residència Sant Eudald i el centre per jubilats de la Fundació Palau, així com el centre de salut mental i altes entitats del territori.

Un recorregut per tota la vila que ha acabat a la plaça de la Llibertat amb una xocolatada amb coca. També allà, els nens i nenes de 5è han cantat una cançó per a tots els avis.

«Una de les finalitats és que sigui una activitat intergeneracional. L'objectiu és que els joves i nens acompanyin als avis i els portin amb les cadires. Hi ha avis de la residència que només surten avui i en comptades ocasions i és molt especial per a ells», explica la tècnica de participació de l'ajuntament de Ripoll, Núria Perpinyà.

La caminada s’emmarca dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es tanca avui. Va començar amb la festa sobre rodes i ha inclòs espectacles, tallers o contes durant els darrers dies.

A altres poblacions com Vallfogona de Ripollès o Vilallonga de Ter avui també es duen a terme caminades per l'envelliment actiu.