Cap de setmana formatger a Ripoll que supera expectatives

La Fira Europea del Formatge ha portat novetats

per Redacció

Societat

Molta gent de Barcelona ha pujat a la fira
Molta gent de Barcelona ha pujat a la fira | Muti Saló

El vermut de diumenge ha estat una de les novetats que Ripoll ha introduït enguany a la Fira Europea del Formatge. Productes amb denominació d'origen contrastada han conviscut amb formatges del Ripollès durant tot el cap de setmana a la plaça de la Lira. Segons l'ajuntament s'han superat amb escreix les expectatives d'assistència que es preveien.

«Es tracta de posar els formatges del Ripollès al costat de denominacions d'origen i de destinacions formatgeres molt arrelades com pot ser Idiazábal o Maó. Segurament els formatges de la comarca són molt menys coneguts a nivell mundial però sí que tenen moltíssima qualitat», deia l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

El cuiner de la Fonda Xesc de Gombrèn Francesc Rovira, amb Estrella Michelin, ha aportat el seu granet de sorra a la fira, en el marc del sopar especial del dissabte. Ha ofert un show cooking, on ha volgut demostrar que el formatge es pot utilitzar per augmentar la qualitat de qualsevol plat.

El poder d'atracció del formatge s'ha pogut notar una vegada més. Es té constància que molts veïns de Barcelona s'han pogut acostar a la fira per comprar i tastar formatges de tot tipus, aprofitant el pont de les festes de La Mercè. Els restauradors de la vila han ofert menús temàtics dissabte i diumenge.

El cuiner Francesc Rovira durant el show cooking | Muti Saló