Concentració a Ripoll en repulsa a l'acció contra els CDR

Unes 150 persones es van reunir a la plaça de l'Ajuntament

per Redacció

Arreu

Concentració a Ripoll
Concentració a Ripoll | Guillem Sánchez

Unes 150 persones es van concentrar aquest dilluns a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll en senyal de repulsa per l'acció contra els CDR. Hi eren convocats per diverses entitats de l'esquerra independentista. Durant el manifest que es va llegir es va donar oferir total solidaritat amb els detinguts i van denunciar el que asseguren que és la criminalització de la dissidència a partir de relats ficticis. Tot plegat, consideren, amb la intenció de fer por a la població a les portes de l'aniversari de l'1 d'octubre i la publicació de la sentència per al judici al procés. Es va fer una crida a la mobilització i a l'organització política.

Alguns dels manifestants portaven pancartes on es podia llegir 'Que se'n vagin' en referència a la Guàrdia Civil o 'Llibertat independentistes detingudes' i van cridar consignes com 'Sense independència no hi ha llibertat' o 'Llibertat'.

Les mobilitzacions de protesta van repodrir-se arreu del país, en especial en aquells punts on es van efectuar les detencions per part de la Guàrdia Civil. Recordem que arran d'una operació ordenada per l'Audiència Nacional es van detenir, aquest dilluns, 9 persones vinculades als CDR, les quals estan investigades per terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.